Behandelingen

Regelmatig controleren

Regelmatige controles van het gebit, de mondhygiëne en de conditie van het tandvlees zijn belangrijk voor de toekomst van uw gebit. Deze handelingen vormen de basis van onze werkwijze. We houden zicht op de reiniging van uw gebit. Belangrijk blijft natuurlijk dat u ook zelf dagelijks uw gebit goed verzorgt.
Wij helpen u daar graag bij door regelmatig voorlichting te geven over hoe u uw gebit gezond kunt houden.

Gezond tandvlees

Regelmatig meten we ook de conditie van uw tandvlees. Afhankelijk van de uitslag adviseren wij u een tandvleesbehandeling. Zo nodig verwijzen wij u door naar een externe mondhygiëniste.

Infecties voorkomen

Uw tandarts Robert Graafland werkt volgens de laatste richtlijnen van de Werkgroep Infectie Preventie (de WIP-richtlijnen). Voor u als patiënt betekent dit een hygiënische behandeling die gericht is op het zoveel mogelijk voorkomen van infecties. Zo maken we gebruik van speciale apparatuur, geheel volgens de eisen van deze tijd.

Niet meer dan nodig

Tandartsenpraktijk Graafland in Gouda

Regelmatig nemen we foto's van uw gebit. Zowel kleine mondfoto's als overzichtsfoto's. Om de blootstelling aan straling minimaal te houden, beperken wij het aantal foto’s zoveel mogelijk.

Vullingen en kronen

Voor vullingen gebruiken we de beste vulmaterialen en bondingsystemen.
Esthetiek en duurzaamheid zijn daarbij onze uitgangspunten.

De kronen die wij plaatsen, zijn sinds enkele jaren volledig van keramiek. Dit komt een mooi eindresultaat ten goede. U kunt er zeker van zijn dat wij een kroon uitsluitend adviseren als er geen mogelijkheid tot vullen meer is. De huidige vulmaterialen zijn zo goed, dat gebruik van duurdere voorzieningen lang kan worden uitgesteld.

Orthodontie en implantaten

In onze praktijk kunnen we vrijwel alle tandheelkundige behandelingen verrichten. Orthodontie en chirurgie op specialistenniveau vinden uitsluitend plaats bij ervaren collega’s extern. Voor implantologie (kunstwortels in de kaak) werken we samen met implantologen van het ziekenhuis.
De implantaatkronen, stiften en klikprotheses maken wij in onze eigen praktijk.

Tandarts Rob Graafland tijdens behandeling